Vi maler karnapper i Aalborg

1. jan 2018Indendørs

Vi maler karnapper i Aalborg

1. jan 2018

Vi maler karnapper i Aalborg

Vi har været på en maleropgave i Aalborg i December måned, hvor der skulle laves karnapper i flere taglejligheder. Igennem et samarbejde med en større tømrermester, blev det os der skulle være malere på projektet. Før vi kunne gå igang med malerarbejdet, var der en del tømrer-arbejde som skulle laves. På de nedenstående bileder kan i se hvordan der så ud inden vi kunne gå igang med at male.

Her er tømmeren igang med at lave en af karnapperne.

Efter et par timers tømrerarbejde og kort før vi kunne gå i gang med at male, så det sådan her ud.

Der var en del der skulle ordnes inden vi kunne starte med at male. Vi spartlede og fugede der hvor det skulle gøres og efterfølgende blev det hele slebet og gjort klar til at vi kunne gå i gang med at male. Dette bestod af spartel, strimmel i samlinger samt slibearbejde. Hjørnerne blev fuget med MS fuge som er mere elastisk og kan tåle større bevægelser end en acrylfuge. Fodlisterne blev fuget med acryl inden karnapperne var klar til 2 gange maling. I dette tilfælde blev der malet med Beck & Jørgensens BJ 5 i en Iglo S0500, som er en lugtsvag og stærk plastvægmaling med god dækkeevne. Velegnet til stuer, værelser o.lign. hvor der ønskes en helt mat overflade. Iglo hvid er næsten hvid, men med et meget svagt gråligt skær. Denne maling opfylder også EU kravene til miljømærket Blomsten.

Både på værelser og ude på gangen blev der isat nye tagvinduer med nye lysninger i MDF plader. Skruehullerne skal her spartles og slibes, inden der fuges i hjørner samt mellem alle samlinger med acrylfuge. Inden de kan lakeres er det vigtigt at få dem grundet, da en MDF plade ellers vil suge meget af malingen. Der grundes med Supergrund fra Beck & Jørgensen, let slibning inden der blev lakeret 2 gange med Pari-dan i glans 30 Ral 9010 som passede til vinduernes farve.

Der skulle også lappes med savsmuldstapet flere steder, både på værelser og i gang. Der kan ses på det ene billede af et hjørne, hvordan der så ud inden spartling, slibning og opsat tapeten. Her blev der også efterfølgende malet med BJ 5.

En del timer senere har vi malet 6 karnapper. Herunder er der nogle enkelte billeder med det færdige resultat.

Se flere projekter her: https://malerfirmaetsoerenolesen.dk/projekter/

Share This